Ημέρα Δράσης για Προστασία από την τεχνητή Ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία

Η Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για προστασία από την τεχνητή Ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία (ΗΜΑ), ευθυγραμμίζεται με την Ημέρα της Γης 2018 για την προστασία της βιολογικής ακεραιότητας του φυσικού κόσμου και όλων των κατοίκων του πλανήτη από την αφύσικη Ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία της ανθρώπινης τεχνολογίας. Με αυτή την προσπάθεια, άνθρωποι από όλο τον πλανήτη ενώνονται για να μειώσουν τις βλάβες από την ΗΜΑ και να εξασφαλίσουν μια πιο υγιή ζωή για όλους.

Η Τεχνητή ΗΜΑ είναι ο μόνος κίνδυνος που φτάνει σε κάθε τετραγωνικό εκατοστό της επιφάνειας της Γης κάθε στιγμή, βλάπτει ανθρώπους, ζώα, έντομα και φυτά. Η Ηλεκτρομαγνητική ρύπανση έχει επιβληθεί πάνω μας από τα στρατιωτικά και βιομηχανικά συμφέροντα, με καταστροφικές υγειονομικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικές συνέπειες. Οι πηγές της τεχνητής ΗΜΑ από τις ακτινοβολίες μικροκυματικών (MW) και ραδιοφωνικών (RF) συχνοτήτων μέχρι τα εξαιρετικά χαμηλής συχνότητας (ELF) τεχνητά ηλεκτρομαγνητικά πεδία, περιλαμβάνουν:

 • Τα λεγόμενα «έξυπνα» δίκτυα μετρητών και συσκευών κοινής ωφελείας
 • Το ασύρματο internet (wi-fi), Wi-Max και των υποδομών του
 • Τα κινητά τηλέφωνα και τις υποδομές τους (κεραίες βάσης Κινητής Τηλεφωνίας στις στέγες των κτηρίων, συχνά σε συγκαλυμμένες κατασκευές)
 • Τα ασύρματα τηλέφωνα και τις βάσεις τους
 • Φούρνους Μικροκυμάτων
 • Συσκευές παρακολούθησης βρεφών και παιδικά παιχνίδια που σχετίζονται με RF εκπομπές
 • RF ιατρικές συσκευές
 • RFID, ενσωματωμένα μικρο-τσιπ σε ανθρώπους, ζώα, καταναλωτικά προϊόντα, ταυτότητες και πιστωτικές κάρτες
 • Ηλεκτρομαγνητικά Όπλα κατευθυνόμενης ενέργειας
 • Εκπομπές ακτινοβολίας από τηλεοπτικούς, ραδιοφωνικούς σταθμούς και δορυφόρους
 • Εκπομπές ακτινοβολίας από ραντάρ και σόναρ
 • Δίκτυα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, ηλεκτρικές συσκευές και ευρυζωνικές εκπομπές άνωθεν γραμμών ηλεκτρικής ενέργειας (BPL)
 • Λαμπτήρες φθορισμού

Παρόλο που κάποιες πηγές τεχνητής ΗΜΑ ψευδώς αναφέρονται στην αγορά ως «φιλικές προς το περιβάλλον-πράσινες», όλες παράγουν ανεξάρτητα αρνητικές βιολογικές επιπτώσεις και επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία. Οι επιπτώσεις επιδεινώνονται σημαντικά με την παρατεταμένη έκθεση ή όταν συνδυάζονται με πρόσθετες πηγές ΗΜΑ, τοξικά χημικά ή βαρέα μέταλλα. Οι εντάσεις μικροκυματικής (MW) ακτινοβολίας σε αστικές περιοχές συχνά φθάνουν σε επίπεδα πάνω από ένα τρισεκατομμύριο φορές υψηλότερα από τα φυσιολογικά.

Όλη η λειτουργία των ζωντανών οργανισμών είναι κατά βάση ηλεκτρομαγνητική. Από τη συμβιωτική ισορροπία των οικοσυστημάτων της άγριας φύσης μέχρι την υγιή λειτουργία των κυττάρων και των εσωτερικών οργάνων μας - ειδικά του εγκεφάλου και της καρδιάς – τα έμβια συστήματα εξαρτώνται από διεργασίες μεταγωγής ηλεκτρικών σημάτων στα κύτταρα και από το κατά πόσο οι διεργασίες αυτές δεν παρενοχλούνται από εξωτερικά ηλεκτρικά σήματα. Όλα τα ζωντανά όντα του πλανήτη αντλούν ένα αίσθημα ευεξίας από τις φυσικές ηλεκτρομαγνητικές ταλαντώσεις «Schumann» και άλλα φυσικά πεδία του γήινου περιβάλλοντος, τα οποία έχουν πλέον κατακλυστεί και παρεμβάλλονται από τις τεχνητές ΗΜΑ.

Οι επιστήμονες και εμπειρογνώμονες, εξετάζοντας χιλιάδες ερευνητικές μελέτες, προειδοποιούν για άμεσες και μακροπρόθεσμες συνέπειες και ζητούν την ελαχιστοποίηση της έκθεσης των ανθρώπων και του περιβάλλοντος στην τεχνητή ΗΜΑ. Η Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για προστασία από την τεχνητή ΗΜΑ, παρέχει υποστήριξη και πληροφορίες σχετικά με τις πηγές, τις επιπτώσεις και προτείνει λύσεις σε κοινότητες και άτομα που έχουν ανάγκη προστασίας από πηγές τεχνητής ΗΜΑ.

Η επιβλαβής ΗΜΑ περιλαμβάνει επίσης τις ιονίζουσες ακτινοβολίες από εργοστάσια παραγωγής πυρηνικής ενέργειας και πυρηνικά όπλα. Κάνουμε επείγουσα έκκληση για μείωση της έκθεσης από όλες αυτές τις πηγές, συμπεριλαμβανομένων και των ιατρικών εξετάσεων, θεραπειών, καθώς και τα ραδιενεργά απόβλητα.

Η Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για προστασία από την τεχνητή ΗΜΑ, προτείνει άλλες επιλογές για την ασφαλέστερη και χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας: συνδέσεις μέσω καλωδίων και οπτικών ινών στα σπίτια, σχολεία, χώρους εργασίας, υλικά ηλεκτρομαγνητικής θωράκισης, ελεύθρες ζώνες και άλλες λύσεις που μειώνουν την έκθεση στην ΗΜΑ. Προωθούμε την ελαχιστοποίηση της έκθεσης των ανθρώπων στην ΗΜΑ και την επανασύνδεσή τους με τους φυσικούς τους βιορυθμούς. Με δικαστικούς και νομοθετικούς αγώνες, με παρεμβάσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, με καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και άλλες δημιουργικές προσπάθειες, αγωνιζόμαστε για έναν ελεύθερο κόσμο, για την προάσπιση της δημόσιας υγείας και την αποκατάσταση της ηλεκτρομαγνητικής αρμονίας με τον πλανήτη μας.

Οι προσπάθειές μας εστιάζονται σε λύσεις που ωφελούν όλους μας. Για ενημέρωση σχετικά με τη μέχρι σήμερα δράση μας, ανατρέξτε στην ιστοσελίδα:. www.EMRActionDay.org

Βαθύτατες ευχαριστίες προς τους εθελοντές μεταφραστές του δελτίου τύπου από το αρχικό κείμενο στα αγγλικά. Εάν γνωρίζετε κάποιον που θα μπορούσε να μεταφράσει σε άλλη γλώσσα, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.